Autodesk CFD

programska oprema za simulacije toka fluidov in prenosa toplote za inženirsko uporabo

  • Vas zanima pot zraka in temperatura na poti skozi skozi prezračevalni sistem?
  • Vas zanimajo tokovnice in padec tlaka pri pretakanju vode skozi ventil?
  • Vas zanima, kako prezračevalna šoba vpihuje zrak v prostor?
  • Vas zanimajo temperature komponent in ohišja elektronske naprave?
  • Vas zanima, kaj se dogaja znotraj kompresorja ali črpalke?
  • Imate težave z odvajanjem toplote pri LED svetilih?

Odgovore vam ponuja Autodesk CFD - programska oprema za CFD simulacije, ki omogoča simulacijo gibanja fluidov (kapljevin ter plinov) in prenosa toplote. Programski paket je zasnovan tako, da ga lahko uporabljajo konstruktorji za vsakodnevno izdelavo CFD simulacij. CFD simulacija vam omogoča, da spremenite vaš računalnik v testno postajo za virtualno testiranje toka fluidov in prenosa toplote. Na intuitiven način lahko pridobite vpogled v delovanje izdelka že zgodaj v razvojni fazi in s tem skrajšate čas ter zmanjšate stroške razvoja ter se izognete dragim napakam, ki bi jih drugače odkrili šele, ko bi dejansko izdelali izdelek.

Zanima me več...

Področja uporabe:

cfd hlajenje elektronike

Hlajenje elektronike

Izboljšajte odvajanje toplote iz elektronskih naprav s pomočjo vizualizacije toka zraka, optimizacije zmogljivosti in postavitve ventilatorjev, spreminjanjem oblike ohišja in hladilnih rež in optimizacije lege tiskanih vezij. Identificirajte problematična mesta in poiščite maksimalne temperature kritičnih elementov vezja.

cfd svetila led odvajanje toplote

Odvajanje toplote s svetil

Izboljšajte izkoristek in življensko dobo LED svetil z optimiranjem oblik hladilnih reber ter ohišij svetil.

cfd ventili in strojne naprave

Ventili in ostale pretočne naprave

Izračunajte pretoke, tlačne padce in vizualizirajte pot fluida. Predvidite mesta, na katerih se lahko pojavi erozija ali kavitacija. Optimirajte obliko prenosnikov toplote, ventilov, črpalk in ventilatorjev ter odsesovalnih naprav.

cfd simulacija zgradbe, data centers, arhitektura, gradbeništvo

Gradbeništvo, arhitektura

Simulirajte termalno udobje v prostorih (zaradi prezračevanja, gretja ali hlajenja), analizirajte gibanje dima ob požaru, analizirajte vpliv vetra na zgradbe, načrtujte čiste sobe in podatkovne centre.

Autodesk CFD se poveže direktno s 3D modelom iz večine CAD sistemov. Sprememba modela tako ne zahteva ponovne nastavitve robnih pogojev in nastavitev mreženja.