fusion 360 logo

Programski paket za CAD, CAM, CAE in PCB

Fusion 360

Fusion 360 združuje 3D načrtovanje, proizvodnjo, simulacije in upravljanje s podatki v cenovno zelo ugoden programski paket, ki vam omogoča dostop do vaših podatkov v oblaku od koderkoli in kadarkoli.

Zanima me več o Fusionu...

Fusion 360 CAM šolanje

Udeležite se šolanja za Fusion 360 CAM in se naučite veščin za popoln izkoristek vaše programske opreme in CNC stroja.


Fusion 360 CAM postprocesorji

Nudimo izdelavo in prilagoditev postprocesorjev vašim CNC strojem. Pokličite 01 5830 100 ali nam napišite sporočilo.Zmogljiva in za uporabo enostavna orodja za 3D modeliranje omogočajo hitro izdelavo in sledenje več različicam vaših zasnov izdelkov. Vključena so orodja za parametrično modeliranje, oblikovanje pločevinastih izdelkov, površinsko modeliranje, oblikovanje prostih oblik (T-splines), delo z mrežnimi modeli (Mesh), direktno popravljanje geometrije ter delo s sestavi.

fusion 360 modeliranje cad

S Fusionom boste lahko enostavno izdelovali kodo za vaše CNC naprave. Različne obdelovalne strategije od zelo učinkovitega grobega rezkanja do enostavnega nadzora nad orientacijo orodij omogočajo hitro in preprosto izdelavo CNC programov. Podpora za 2.5D do 3 osne rezkanje, struženje in razrezovanje.

Uporabite katerega od mnogih vključenih postprocesorjev ali se obrnite na nas, da vam prilagodimo postprocesor glede na kombinacijo vašega stroja in krmilnika.

fusion 360 cam cnc programiranje CNC strojev 3 osno 5 osno rezkalni center stružnica

Vključena orodja za načrtovanje elektronskih vezij omogočajo, da elektronska vezja vključite v vaše modele izdelkov. Načrtujte elektronske sheme, PCB postavitve, uporabite orodja za izdelavo povezav (routing) ter uporabite 3D model vezja v vaših načrtih.

fusion 360 PCB načrtovanje elektronska vezja

Simulirajte lokalno ali v oblaku v zgodnjih fazah načrtovanja izdelka in se izognite dragim popravkom kasneje. Ugotovite, kako se izdelek obnese pod realnimi obratovalnimi pogoji in izboljšajte obnašanje vašega izdelka. Simulirate lahko statične obremenitve, lastne frekvence, toplotne obremenitve in prevod toplote, uklon*, nelinearno statiko* ter optimizirajte oblike*. Analizirate lahko tudi dinamične dogodke*, kot sta padec in udarec.

fusion 360 simulacije FEA trdnost hlajenje uklon
* - simulacija v oblaku z uporabo žetonov (Tokens)

Na osnovi 3D modelov izdelajte 2D tehnično dokumentacijo za uporabo v proizvodnji ali naredite vrhunske fotorealistične slike in animacije vašega izdelka za trženje in predstavitve vaših izdelkov, preden so ti fizično izdelani. fusion 360 tehnična dokumentacija tehnične risbe

Naj vas geografska lokacija, različne časovne cone in različne naprave (PC, telefon, tablica) ne ovirajo pri dostopu do podatkov in sodelovanju z ljudmi s celega sveta. Določite uporabnike in njihov nivo dostopa do vaših dokumentov, uporabite orodja za označevanje in komentiranje ter na njihovi osnovi izdelajte spremembe izdelkov ter delite 3D modele preko spletnega brskalnika s sodelavci, ki nimajo dostopa do modelirnika.

fusion 360 sharing design

Nazorujte način dostopa do podatkov ter verzij izdelka. Z dodeljevanjem pravic določite, kdo in kaj lahko dela na vaših dokumentih. Ločite nivoje dostopa za notranje in zunanje sodelovance in sledite spremembam ter se izognite konfliktom med verzijami. Do podatkov shranjenih v oblaku lahko dostopate od kjerkoli in kadarkoli, če pa začasno nimate dostopa do interneta, lahko delate lokalno.

Fusion 360 Extensions (razširitve)

Fusion 360 prinaša obilico orodij za uporabo na področjih, kot so CAD, CAM, pločevina, izrisi, elektronika, simulacije, renderiranje itd. Osnovno funkcionalnost pa lahko nadgradite s stalnim ali občasnim najemom specialnih razširitev, ki dodajo funkcionalnost na specifičnih področjih. S tem lahko brez konverzij med različnimi programi po potrebi dostopate do naprednih rešitev na področjih kompleksnih CAM obdelav, simulacij, generativnega oblikovanja, aditivnih obdelav, gnezdenja (Nesting) ter upravljanja s podatki.Simulation extension

Fusion simulacija dogodka

Odklenite dostop do naprednih orodij za raznovrstne simulacije: brizganje plastike, nelinearna statika (nelinearni materiali in pojavi, kot je uklon), analiza dogodkov in optimizacija oblik.

Generative Design extension

Orodja za generativno načrtovanje vam s pomočjo strojnega učenja in umetne inteligence ter računalniške moči oblaka omogočajo hitro raziskovanje velikega števila oblik, ki zadostijo predpisanim obratovalnim pogojem ter želenemu načinu proizvodnje izdelka. Na ta način lahko z alternavnim pristopom pridete do bolj optimalnih izdelkov z manjšo maso in večjo strukturno integriteto.

Fusion 5 osne obdelave

Machining extension

Fusion 5 osne obdelave

Z razširitvijo za CAM obdelave pridobite dostop do še naprednejših orodij za izdelavo kod za CNC stroje. Samodejna zaznava izvrtin pohitri izdelavo kod, napredne večosne strategije pa omogočajo izdelavo kompleksnih izdelkov s samodejnim izogibanjem trkom. Hitri popravki poti orodja brez ponovnega celotnega preračunavanja omogočajo hitrejšo pot od CAD modela do izdelave kosa na stroju.

Nesting & Fabrication extension

Fusion nesting gnezdenje

Odklenite napredne zmožnosti gnezdenja (Nesting) za ustvarjanje optimiziranih in asociativnih postavitev pločevinastih in nepločevinastih kosov na surovce kot pripravo za rezanje na CNC strojih: samodejno zlaganje kosov glede na materiale in debeline, bolj optimalna izraba materiala ter direktna izdelava CNC kode za rezalnike.

Product Design extension

Nabor orodij za hitrejše modeliranje kompleksnih izdelkov. Pohitrite izdelavo kosov z avtomatizirano izdelavo nastavkov za vijake (Bosses), zatičnih spojev (Snap Fits) in orodjem za izdelavo prilagodljivih geometrijskih vzorcev.

Fusion Product Design boss

Manage extension

Razširitev za upravljanje s podatki odklene dostop do dodatnih orodij za nadzor nad vašimi podatki ter dodaja funkcije za upravljanje sprememb.

Additive Build extension

Fusion Additive Manufacturing SLM

Razširite osnovno funkcionalnost Fusiona za 3D tiskanje z dostopom do 3D tiskanja kovin, izdelavo podpor, optimiziranega volumskega 3D zlaganja kosov in generiranja poti za SLM (Selective Laser Melting) procese.