Ravnine

 

V zavihku Ravnine lahko nastavljate lastnosti ravnin za izvoženih DXF/DWG datoteke. Nastavljate lahko vidnost in imena ravnin ter barve, tipe in debeline črt.

image

Zadnjih 7 ravnin s predpono »AutoDXF« je uporabljenih za AutoDXF funkcionalnosti: besedila, informacije o krivinah, navoje, točke v sredini navojev, majhne luknje, točke v sredini malih lukenj ter oznake krivin. Pri teh ravninah lahko spremenite ime in barvo ter določate vidnost.

Vpiši ime ravnine – v zelena polja lahko vpišite imena ravnin

Objekt – ime objekta (se ga ne da spremeniti, izpisan je le za orientacijo, da se ve, na kaj se ravnina nanaša)

Vklop – vklop/izklop ravnine

Barva – izvor barve ravnine

Tip črte – izbor tipa črte

Debelina – izbor debeline črte 

Izvozi Mark Features ravnine – samo za Inventor 2023. Če je opcija izbrana se bodo v DXF/DWG datoteke izvozile vse ravnine, ki so bile uporabljene s strani gradnikov Mark Features. Vse nastavitve teh ravnin - torej imena, barve, debeline in tipi črt, se nastavljajo v urejevalniku slogov (Manage/ Style Manager/ Mark) na nivoju posameznih pločevinastih kosov:

image

Nastavi barve objektov v DXF direktno  - možnost, ki omogoča, da so barve objektov v DXF datotekah pripisane direktno objektom in niso nastavljene na byLayer. To lahko izboljša kompatibilnost DXF datotek z nekaterimi programi za laserski ali plazma razrez.

Ob zagonu uporabi zadnjo nastavljeno konfiguracijo – če je ta opcija izbrana, se ob naslednjem zagonu programa ohranijo trenutne nastavitve ravnin

Shrani konfiguracijo… –  Trenutno nastavitev ravnin shrani v zunanjo datoteko

Naloži konfiguracijo… – Naloži konfiguracijo iz katere od prej shranjenih nastavitev

Privzete nastavitve – Vse nastavitve ravnin in črt nastavi na privzete

LTscale – določitev gostote ne-polnih črt v DXF datotekah. Primer: če so črtkane črte pregoste, povečajte to vrednost na 50 do 100. Vpliva samo na vizualni prikaz črt.